CPUV NUFFNANG #88 | DENTSU - HONDA CITY



Alhamdulillah ... Awal pagi tadi dapat plak kempen daripada DENTSU - HONDA CITY ... Aku rase mesti HONDA ada keluar kereta baru kot ... Rase nyer ari tu dah ada kempen nie, mungkin promosi tak habis lagi kot ...

Kengkawan kalau ada jumpa iklan DENTSU - HONDA CITY menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku & Jom Bercontest boleh ler klik untuk yang berminat jer tau ... Tiada paksaan, tak mo pun tak pe lah ... Sob ... Sob ... Sob ...



Terima kasih #nuffnang  #hondacity
Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

Pecutan 10 Malam Terakhir

Assalamualaikum kengkawan semua ... Nampak nyer pose kita dah masuk fasa yang terakhir ... Rase nyer masih belum terlambat saya nak kongsi dengan kawan-kawan berkenaan pecutan malam terakhir ramadhan ... Maklumat nie saya dapat daripada pakcik saya ... Kata nyer, Perkongsian dari Ustaz Muhadir di IKIM ... Bermula malam ni amalkan paling kurang pun bacaan ...

1. Al Fatihah 3x



2. Al Zalzalah 2x




3. Al Kafirun 4x



4. Al Ikhlas 3x


5. Yaasin 1x



Sebaik2nya satu set baca di waktu pagi dan satu set dibaca pada waktu malam ... Kira nyer ini yang paling minimum lah  ... Kalau mahu baca lebih dari satu set juga digalakkan ...
Ini adalah bacaan paling minima buat 10 malam terakhir Ramadhan ... Kalau berkemampuan boleh digandakan lagi amal ibadat ... Mudah2an kita tergolong dalam golongan yang mendapat lailatul qadar ...
Aamiin ...

Semoga bermanfaat buat saya dan anda semua ...

SALAM TAKZIAH | Prof. Izzi  Hj Ali




اِنّا لِلّهِ وَاِنّا اِلَيْهِ رَاجِعُوْن.
اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَها وَارْحَمْها وَعَافِها وَاعْفُ عَنْها، وَأَكْرِمْ نُزُلَها، وَوَسِّعْ مَدْخَلَها، وَاغْسِلْها بِالْمَاءِ وَالثَّلْجِ وَالْبَرَدِ، وَنَقِّها مِنَ الْخَطَايَا كَمَا نَقَّيْتَ الثَّوْبَ اْلأَبْيَضَ مِنَ الدَّنَسِ، وَأَبْدِلْها دَارًا خَيْرًا مِنْ دَارِها، وَأَهْلاً خَيْرًا مِنْ أَهْلِها، وَأَدْخِلْها الْجَنَّةَ، وَأَعِذْها مِنْ عَذَابِ الْقَبر.


AL FATIHAH

ﺑِــــــــــﺴْﻢِ ﺍﻟَّﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـﻢ
ﺃٌﻟﺤَﻤْﺪُﻟِﻠَّﻪِ ﺭَﺏِ ﺍٌﻟْﻌَﻠَﻤِﻴﻦَ *
ﺍٌﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍٌﻟﺮَّﺣِﻴْﻢِ *
ﻣَﻠِﻚِ ﻳَﻮْﻡِ ﺍٌﻟﺪِّﻳْﻦِ *
ﺇِﻳَّﺎﻙَ ﻧَﻌْﺒُﻮْﺩُ ﻭَﺇِﻳَّﺎﻙَ ﻧَﺴْﺘَﻌِﻴْﻦُ *
ﺇٌﻫْﺪِﻧَﺎ ﺍﻟﺼِّﺮَﻁَ ﺍٌﻟْﻤُﺴْﺘَﻘِﻴْﻢُ*
ﺻِﺮَﻁَ ﺍٌﻟَّﺬِﻳْﻦَ ﺃَﻧْﻌَﻤْﺖَ ﻋَﻠَﻴْﻬِّﻢْ uﻏَﻴْﺮِﺍٌﻟْﻤَﻐْﺾُﺏِ ﻋَﻠَﻴْﻬِﻢْ ﻭَﻻَ ﺍٌﻟﻀَّﺂﻟِّﻴﻦَ
*ﺁﻣِـــــــــﻴﻦ


Takziah dan Al-Fatihah diucapkan di atas pemergian pakar motivasi terkenal, Profesor Madya Md Izuddin Ali atau lebih dikenali sebagai Prof. Izzi  Hj Ali yang telah disahkan meninggal dunia pada 12.45 tengah hari kelmarin ... Allahyarham dilaporkan meninggal dunia akibat menghidap strok ...


Beliau amat terkenal dengan tagline ‘renung-renungkan dan selamat beramal’ ... Manusia merancang, Allah juga merancang, Sesungguhnya perancangan Allah yg terbaik ... Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang yang beriman ... Semoga keluarga redha dan tabah menghadapinya ... Sama-samalah kita menyedekahkan Al-Fatihah kepada Allayarham ... Sama-sama kita mendoakan rohnya dicucuri rahmat ...