Search This Blog

ULANGTAHUN PERKAHWINAN YANG KE-15


Alhamdulillah ... Genap 15 tahun ...
Syukur tak terhingga ... Mudah-mudahan Allah panjangkan usia perhubungan ini  dengan iman dan ehsan ... Sangat bersyukur pada Allah atas segala apa yang dialami dan sentiasa hargai peluang hidup dan masa yang Allah kurniakan dalam dunia yang sementara ini.


Ya Allah... Yang telah menyatukan kami dengan ikatan yang sah, peliharalah dan suburkanlah cinta kami sebagai mana kami cinta padaMU dan RasulMu ... Dan lindungilah cinta kami dari godaan syaitan ... Aku bersyukur sangat-sangat ke hadrat Ilahi kerana dengan izin Nya memberi kebahagiaan kepada kami sekeluarga ... Walau dalam serba kesederhanaan ... 


Aku juga bersyukur kerana dikurniakan anak-anak yang sempurna (comel, cantik, bijak, hensem, sihat n ceria ...) 


Semoga kebahagiaan ini akan terus kami kecapi ... Semoga kami sekeluarga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan diberikan kesihatan yang baik  ... Moga perkahwinan ini akan terus dirahmati dan diberkati oleh Mu Ya Allah ...
Amiinn ...

~~~~~~~~~~~

Pernikahan atau perkahwinan,
Menyingkap tabir rahsia,
Isteri yang kamu nikahi,
Tidaklah semulia Khadijah,
Tidaklah setaqwa Aisyah,
Pun tidak setabah Fatimah,
Justeru, isterimu hanyalah wanita akhir zaman,
Yang punya cita-cita menjadi solehah.
Pernikahan atau perkahwinan,
Mengajar kita kewajipan bersama,
Isteri menjadi tanah, dalam pernikahan atau perkahwinan,
Kamu langit penaungnya,
Isteri ladang ternakan, kamu pemagarnya,
Isteri kiasan ternakan, kamu gembalanya,
Isteri adalah murid, kamu mursyidnya.
Isteri bagaikan anak kecil tempat bermanjanya,
Saat isteri menjadi madu kamu teguklah sepuasnya,
Seketika isteri menjadi racun kamulah penawar bisanya,
Seandainya isteri tulang yang bengkok berhatilah meluruskannya.
Pernikahan atau perkahwinan,
Menginsafkan kita perlunya iman dan takwa,
Untuk belajar meniti sabar dan redha Allah S.W.T,
Kerana memiliki isteri yang tidak sehebat mana,
Justeru, kamu akan tersentak daripada alpa,
Kamu bukanlah Rasulullah S.A.W,
Pun bukanlah Saidina Ali R.A.
Kamu suami akhir zaman yang berusaha menjadi soleh.
Aku wanita akhir zaman yang punya cita-cita menjadi solehah..
Amin...

~~~~~~~~~~

Kiub Rubik | Rubix Cube

Korang... Bebudak sibuk main mende nih... Dah lama jugak depa main menatang nih... Daripada tak tau sampai jadi tau... Sanggup tengok YouTube cam ner cara nak selesaikan... Sanggup salin satu persatu langkah-langkah...

Dah banyak koleksi bebudak nih... Kat bawah tu sebahagian jer... Tu pun ada hati nak beli lagi... Haisshhh... Geram jugak kadang tu... Tapi ada yang cakap main menatang nih bagus... Menguji minda... 

Sebahagian daripada koleksi kiub... 

Yang belum diselesaikan... 

Yang nie yang basic, 3*3*3

Yang lebih kurang macam kat atas tu,  tapi dah diselesaikan... 

Untuk pengetahuan korang menatang nih nama nyer kiub rubik... Kiub yang nih tak boleh digunakan untuk memasak macam kiub pati ikan bilis tu eak... Jangan pi buh dalam kuali plak... 

Kiub Rubik ialah sebuah mainan teka-teki mekanik yang dicipta pada tahun 1974 oleh Ernő Rubik, pengarca dan profesor senibina Hungary

Cuti sekolah nie memang habiskan masa dengan kiub nih jer... Abang Ngah cakap SKGS nak adakan pertandingan tahun depan... Tu yang gigih berlatih tu... Hehehe... Chaiyok... Chaiyok... 

Anak-anak korang ada tak main kiub nih? Ker korang sendiri pun main jugak? 


TAZKIRAH JUMAAT #74 | SEMAKIN BERTAMBAH USIA


بسم اللهالرحمن الرحيم.
اللهم صل وسلم علئ سيدنا محمد
اللهم صل وسلم وبارك عليه.

SEMAKIN BERTAMBAH USIA.

  Semakin bertambah usia semakin lemah tangan menggenggam.. karena Allah sedang mendidik kita agar melepaskan cinta dunia.  
                  
 *(Qs.Hud : 15-16)*

    Semakin bertambah usia semakin kabur mata kita... Karena Allah sedang menCerahkan mata hati untuk  melihat Akhirat.
                     
*(Qs.Al Isra:72)*


   Semakin bertambah usia semakin sensitif perasaan kita.... karena Allah sedang mengajarkan bahwa pautan hati dengan makhluk senantiasa menghampakan.. namun hati yang berpaut kepada Allah, tiada pernah meNgecewakan.
         
 *(Qs.Al Lukman : 22)*

   Semakin bertambah usia semakin gugur gigi-gigi kita....karena Allah sedang mengingatkan bahwa suatu hari kita akan gugur kedalam Tanah selamanya.
             
*(Qs.Ali Imran : 145)*  

  Semakin bertambah usia semakin ditarik Nikmat kekuatan Tulang & Sendi kita.... karena Allah sedang mengingatkan bahwa tak lama lagi Nyawanya akan di ambil...
                 
*(Qs.An Nisa : 78)*


  Semakin bertambah usia semakin putih rambut kita.... karena Allah sedang ingatkan kain kafan yang putih.
            
*(Qs.Ali Imran : 185)*

   Begitu juga Hati kita... semakin bertambah usia semakin sepi dan ingin bersendirian... karena Allah sedang mendidik kita untuk melepaskan cinta manusia dan dunia...
               
 *(Qs.Al-An'am : 32)

*Maaf ... Kebanyakan entry ilmiah agama saya perolehi dari pelbagai sumber ... Rasa nak simpan dan nak kongsi dengan kawan-kawan ... Kebanyakkan nyer dari group wasap ... Saya jarang menulis entry ilmiah agama kerana saya rasa saya tak layak menulis dalam bidang tu ... Saya tak mahir dalam bidang tu nanti orang cakap ajaran sesat plak ... Hadis palsu ... Huhuhu ... Maaf ...

Semoga bermanfaat buat kita semua ...

Pemenang "Online Revolution Blogger Contest"


Tahniah diucapkan kepada para pemenang... Team Lazada akan hubungi korang dalam masa terdekat...

Best ler korang leh  shopping free... 

MOHON DOAKAN ABAH

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kengkawan semua... Mohon jasa baik kengkawan mendoakan kesihatan Abah saya...

Adik nak bawak Abah gie hospital pada 11/12/2017... Abah demam dan tak larat nak bangun... 

Abah menunggu untuk berjumpa Dr... Pundi kencing bengkak... Abah susah nak terkucil... Pundi kencing terpaksa ditebuk untuk buang air kencing tu... 

Selepas buang apa yang patut... Keadaan Abah ok skit... Banyak sangat... Ada nanah dan keladak... 

Alhamdulillah dah nak makan skit... 

Akan menjalani beberapa prosedur lagi untuk mengetahui punca-punca nyer... Nie adik lagi sorang... 

Harap-harap Abah kuat ... 

Mohon semua doakan semua urusan dipermudahkan ... Semoga kesihatan Abah kembali pulih ...

Terima kasih kengkawan ... 
Terima kasih semua ...
😢😢😢

LAZADA ONLINE REVOLUTION


Kepada kaki-kaki shopping online,  bonus berganda untuk korang... Jom skodeng... 


(Link will go live on 12.12)

(Link will go live on 12.12)

(Link will go live on 12.12)

Jangan lupa shopping online mulai esok,  lusa & tulat... Jom perabih duit hampa sempena hujung tahun nie... 

SELAMAT HARI LAHIR KAKAK

SELAMAT HARI LAHIR YANG KE-9 DIUCAPKAN KEPADA PUTERI KAMI
NUR FATIHA NADHIRAH BT. SHAHDAN



Selamat Hari Lahir Kakak ... Semoga sentiasa sihat n ceria selalu. Kakak dah besar, kena jadi budak baik, dengar cakap ibubapa, jangan cepat marah, hormat orang tua, jangan degil .... Belajar rajin-rajin biar jadi orang pandai. Yang paling penting Jangan Lupa Solat ... Semoga menjadi muslimah sejati bila dah besar nanti ...

Sayang princess IBU nie ... Dah pandai nak melawa ... Dah pandai nak bergaya ... Sangat rajin tolong ibu kemas rumah ... Sangat rajin tolong ibu jaga Adik ... 

Tahniah Kakak berjaya maintain prestasi... Perjuangan belum selesai... Teruskan usaha... 

Kakak boleh gulung lidah... Dia baru jer tunjuk kat aku semalam... 

Close up... Dalam keluarga "kecil" kami tak de yang boleh buat lidah camtu... Tak tau lah ada keistimewaan ker tak,  tapi aku kagum... Errkkk, geli plak bila tengok lama-lama


Subhanallah... Semoga Kakak cemerlang dunia akhirat...

Ya Allah, Kau terangilah hati anak-anakku dalam mendalami ilmu dunia & akhirat.. Kau jadikanlah mereka anak-anak yang soleh & solehah, yang menjaga solat dan agamanya ... Yang menjaga kebajikan kedua ibu bapanya ... Yang menjaga kebajikan mereka yang memerlukan ...  Tidak sombong dan pandai menjaga diri ... Amin ... 

SUSTAGEN SUPERMOM MONTHLY GIVEAWAYS


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...
Hadiah yang ditawarkan...
Macam menarik jer... Best kan... Haaa, jangan lupa join tau... Klik banner kat atas tu... Jommm... Pantasss...

Aku dah menang untuk bulan November 2017... So,  ape lagi aku seru korang join jugak untuk bulan2 yang seterus nyer... 


Jangan lupa singgah jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest ... 

Untuk daftar SUSTAGEN SUPERMOM MONTHLY GIVEAWAYS


Yang nie plak untuk ulat2 buku... 

MAKAN FREE UNTUK YANG TIADA DUIT


For the very first time,  Fathimas Kitchen Shah Alam offering free foods and beverages for the less fortunate members of community.
We really hope and looking forward that other food management and restaurants will follow us to implement and pursue our pure initiatives to help these people.

Hopefully this benefit can be shared and please do spread the words regarding this matter.

---------------------------------------

Kami buat ulung kalinya menawarkan makanan dan minuman secara percuma bagi golongan yang kurang berkemampuan.

Kami sangat mengharapkan pihak pengurusan pemakanan yang lain turut serta bersama mengikuti kami untuk melaksanakan dan menjayakan inisiatif murni kami bagi membantu golongan ini.

Semoga kebaikan ini dapat dikongsi bersama dan mohon war-warkan kepada semua yang berkenaan.

MAJLIS ANUGERAH KECEMERLANGAN SKGS 2017

Satu lagi entry tertangguh aku yang rajin sangat nie... Bukan tujuan untuk menunjuk-nunjuk... Sekadar untuk kenang-kenangan ... Dan sebagai pembakar semangat anak-anak pada masa akan datang... 

Seperti biasa setiap hujung tahun rase nyer hampir semua sekolah pasti akan mengadakan majlis bagi meraikan sape-sape yang cemerlang... Mereka akan menerima anugerah, tak kira lah akademik ataupun kokurikulum... Anugerah Nilam pun ada bagi mereka yang rajin membaca... Yang penting jika berusaha bersungguh-sungguh semua nyer cemerlang... 


Get ready nak dapat anugerah... 

Alhamdulillah dapat dah... 

Tahun nie berjaya mendapat tempat ke-3 di dalam kelas 3 Amanah... Kalau secara keseluruhan pun masih No.3 jugak... Tahniah "adik kakak"...😘😘😘

Walaupun setinggi mana pun kejayaan kita, adik-beradik, mak-ayah dan keluarga jangan dilupakan... 

Tahniah! 
Kekalkan prestasi... 

Gambor ngan Abah jer, disebabkan ibu jadi jurugambar... Huhhh, ini tidak adil... 

Sejak masuk Tahun 1 sampailah Tahun 3, tiap2 tahun dapat anugerah... Alhamdulillah... 

Seperti yang dah aku nyatakan kat 👆 tu... Entry bukan tujuan untuk menunjuk-nunjuk... Sekadar untuk kenang-kenangan ... Dan sebagai pembakar semangat anak-anak pada masa akan datang... Apa2 pun ibu sayang jer semua anak2 ibu... 



HARGA MINYAK MULAI 30 NOVEMBER 2017 - 6 DISEMBER 2017


⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽

Mulai 30 NOVEMBER 2017 - 6 DISEMBER 2017, harga runcit Petrol dan Diesel adalah seperti yg berikut :

RON95 : === (RM2.30 seliter)
RON97 : === (RM2.58 seliter)
DIESEL :⬆ 2 sen (RM2.25 seliter)

⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽

Yehaaa... Ada yang menaik dan ada yang kekal nampak nyer minggu nie...  Nak buat apa pun xboleh... Jangan stress tau,  layan kan aje...

Amboiii... Amboiii... Amboiii...

Haaa... Marah... Marah...
Rilex... Senyum jer...
Jangan marah2, nanti cepat tua... Jom gie jalan-jalan cari makan... 
Muahahaha...
🤔🤔🤔

⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽

Klik untuk menampung harga minyak, terima kasih pada yang membantu... 

Minyak Naik Harga? 

Chill...

PETRONAS Nak Bagi Korang 3X Mata Ganjaran Kad Mesra Ni! Dapatkan juga T-shirt Edisi Terhad 4x World Champions! 

BIG BAD WOLF


Diskaun Sampai 95%, Big Bad Wolf Bakal Buat Cuti Sekolah Anak Lebih Enjoy! 

‘Ulat buku’, berita baik untuk korang! Sila alert acara paling ditunggu-tunggu setiap tahun, pameran dan jualan buku terbesar Big Bad Wolf kini kembali lagi.

Bermula 7 pagi pada 8 Disember hingga 11:59 malam, 18 Disember 2017. Kat mana? Macam biasalah MIECC, The Mines tempat paling strategik dan disukai ramai!

Untuk maklumat lanjut :

KISAH SI PENAPIS AIR

Aku nak cite kisah yang berlaku pada tengahari 20 November 2017 ... Tengahari biasalah tengah sibuk nak urus anak-anak ke sekolah ... Biasa nyer pintu masa nih memang tak bertutup, baik grill ataupun pintu papan tu ... Anak-anak tengah sibuk keluar masuk untuk ke sekolah ... Sebaik kebetulan hari tu aku tutup grill sahaja ... 

Dalam zaman sekarang nih, macam-macam jenis orang wujud di muka bumi nih ...  Susah betul nak ber"husnuzon" dengan semua orang ... Tengahari tu aku didatangi seorang wanita bertudung, pada pandangan mata aku, masih muda lagi ... Kata nyer nak pasang penapis air ... Produk baru kata nyer ... Nak test dalam seminggu, nak tengok  keberkesanan produk... Ada perubahan atau tidak ke atas kualiti air di rumah...

Lepas seminggu, kalau suka boleh teruskan ... Mungkin dengan sekian-sekian bayaran... Kalau tak mo, boleh cabut balik tanpa sebarang bayaran dikenakan ... Aku nih cuak sungguh ... Takut dengan bermacam-macam kejadian di sekeliling... So, aku dengan cepat jer cakap xmo... x berminat... Ada pamplet disediakan, tapi aku tak berminat nak ambik @ takut ... Cakap pun dari jauh jer ... Budak tu pun macam "Alaaa Kak, kenapa tak nak ?" ... Dia macam pelik sebab aku tak nak cuba, tak mo ambik pamplet... Free kot ... Pasang tak payah bayar, cabut balik pun xpayah bayar ... 

Aku memikirkan kalau aku setuju nak test kompem kena bagi dia masuk untuk segala mak nenek... Eeee, memang tak lah ...Kompem bukan dia yang pasang kot... Kompem yang sado-sado akan masuk rumah @ kawasan rumah ... Oh! Memang tidak lah ... Maaf yer  mana-mana salesman @ salesgirl yang menjual memang aku tak bukak... Makcik jual kepek pun aku cakap dari jauh jer ...

Aku tak amik pamplet yang disediakan, tapi yang aku perasan gambar penapis tu lebih kurang macam nie lah ...

Korang pernah tak kena cam nie ? Korang bagi masuk rumah ker ? Korang pernah test ker produk penapis air cam tu ? Ada ker datang kawasan rumah korang ? 

AWAS !!!
Kawan-kawan aku kebanyakkan nyer semua suruh abaikan ... Kata nyer modus operandi nak menipu ... Memang ada kes yang akhir nyer merompak ... Ada pulak yang akhir nyer kena paksa beli ... Makna nyer kena bayar ... So, kengkawan semua ... Hati-hati jer lah ...

[BOOKCAFE] PERFECT 11.11

Sempena kedatangan 11 November 2017 nanti Bookcafe akan membuat tawaran diskaun untuk buku yang tidak pernah ditawarkan sebelum ini.




Banyak lagi sebenar nyer diskaun-diskaun yang ditawarkan... Cepat kengkawan ulat buku... Ambik kesempatan yang ada nih... Borong banyak-banyak terus hantar ke rumah uolls... 



APLIKASI BAS SMART SELANGOR SEDIA DIMUAT TURUN


Aplikasi Bas Smart Selangor, iaitu Selangor Intelligent Transport System (SITS), sudah boleh dimuat turun pengguna perkhidmatan itu bermula pada hari ini di Google App Store dan akan menemui pengguna di Apple Play Store tidak lama lagi.


Antara manfaat utama aplikasi tersebut bagi pengguna adalah ia memberi informasi kesemua lokasi 34 laluan Bas Smart Selangor kepada pengguna termasuk PJ City Bus.

SITS juga membolehkan para pengguna mengenalpasti perhentian terdekat di samping menyemak jangkaan waktu ketibaan bas seterusnya. Jadual bas juga akan dipaparkan untuk memudahkan pengguna.

Bas percuma Smart Selangor telah dilancarkan oleh YAB Dato’ Menteri Besar Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali sejak tahun 2015, dan sehingga kini 100 buah Bas Smart Selangor sudah beroperasi dengan mencapai lebih 10 juta pengguna bas.

YM Raja Shahreen Raja Othman, Pengarah Smart Selangor Delivery Unit, berkata, aplikasi yang dilancarkan tersebut bertepatan dengan aspirasi Smart Selangor untuk memberi kemudahan serta menaiktaraf hidup rakyat dengan menggunakan teknologi sebagai asas sokongan.

“Salah satu isu utama yang dibangkitkan ketika kami mengkaji keperluan rakyat untuk Blueprint Smart Selangor adalah isu pengangkutan dan mobiliti, oleh itu selain melengkapkan Bas Smart Selangor dengan WiFi percuma serta kamera CCTV, kemudahan seperti aplikasi SITS ini diusahakan agar kami boleh membantu masyarakat dengan melengkapkan kemudahan yang disediakan oleh Kerajaan Negeri Selangor”.   

Menurut Timbalan Pengarah Smart Selangor Delivery Unit, Dr Fahmi Ngah, “Aplikasi SITS yang sudah boleh dimuat turun ini berniat memudahkan para pengguna Bas Smart Selangor dengan mendapatkan maklumat terperinci perjalanan dan masa ketibaan bas,” 

“Jadi, pengguna boleh mengurus masa dan merancang perjalanan mereka dengan lebih bijak dan efektif serta tidak perlu menunggu lama di mana-mana perhentian bas seperti sebelum ini,” ujarnya lagi.

Pada pengumuman Belanjawan Selangor 2018 oleh YAB Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali pada 3 November yang lalu, beliau turut mengumumkan RM11 juta sebagai sebahagian projek Smart Selangor termasuklah pelaksanaan Projek Perhentian Bas Pintar.

#smartselangor #bassmartselangor #wargaselangorperlutahu #SITS

Sumber :
Group Wasap 

Sistem SAPS Ibu Bapa

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera pembaca semua ... Tahun 2017 sudah sampai ke penghujung ... Maka ibu bapa pasti sedang sibuk dengan persiapan anak-anak untuk sesi 2018 pula ... Selain itu ibu bapa pasti tertunggu-tunggu untuk melihat prestasi anak-anak sepanjang tahun 2017... Anak-anak pula baru jer selesai peperiksaan akhir tahun ... Aku pun sama lah macam korang jugak ... Asyik tanya anak-anak jer... Anak-anak nie plak kalau keputusan yang bagus-bagus tu cepat jer dia orang bagitahu... Kalau yang nyawa-nyawa ikan tu tak tau lagi jer jawapan nyer...

Kalau dulu kita ibu bapa kena tunggu buku rekod untuk mengetahui maklumat lengkap prestasi anak-anak ... Sekarang tak lagi, ibu bapa boleh semak secara online dengan menggunakan Sistem SAPS ... Anak-anak dah tak boleh dah nak rahsia dengan ibu bapa ... Semua nyer di hujung jari sekarang nih ... Ibu bapa disaran menggunakan sistem nie untuk memantau prestasi anak-anak ... Kita sebagai ibu bapa kena ambil tahu jugak pembelajaran anak-anak bukan mengharapkan guru-guru sahaja ... 

Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS) merupakan satu sistem online yang diwujudkan oleh pihak Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) untuk menyimpan data-data peperiksaan sekolah di seluruh Malaysia. Sistem ini boleh memudahkan ibu bapa dan pelajar membuat semakan tentang keputusan peperiksaan, serta guru untuk memasukkan markah peperiksaan secara online. Sistem SAPS juga boleh diakses dan digunapakai oleh pihak sekolah, KPM, JPN, PPD.


Semakan keputusan peperiksaan online hanya melibatkan pelajar sekolah rendah dari darjah 1 hingga darjah 6 serta pelajar sekolah menengah dari tingkatan 1 hingga tingkatan 5... Segala keputusan peperiksaan sekolah seperti Ujian 1 dan 2, Peperiksaan Pertengahan Tahun, Peperiksaan Akhir Tahun dan Peperiksaan Percubaan boleh disemak melalui laman SAPS kecuali peperiksaan awam seperti UPSR, PT3 dan SPM.

Langkah-langkah membuat semakan keputusan peperiksaan pelajar.

1. Melayari ke laman Sistem SAPS Ibu Bapa

2. Mengisi maklumat lengkap pelajar seperti No IC/Sijil lahir, Negeri, Nama sekolah dan tahun.

3. Tekan semak.

4. Tekan Papar Slip Keputusan atau Papar Markah Keputusan.





Sistem seterusnya akan memaparkan slip keputusan peperiksaan pelajar dengan terperinci termasuk markah setiap subjek, kedudukan dalam kelas dan tingkatan. Dengan adanya sistem online SAPS, ibu bapa dapat memantau keputusan pelajar dengan lebih senang dan efektif.

Papar Slip Keputusan 

Papar Markah Peperiksaan

Sistem nie amat memudahkan kedua-dua belah pihak  guru-guru dan ibu bapa ... Aku memang dah lama menggunakan sistem nie...  Sejak anak sulung aku darjah 2 (2011) sampai lah sekarang dia dah tingkatan 2  (2017).  Sistem nie memang amat memudahkan kita sebagai ibu bapa untuk menyusun aktiviti pembelajaran anak-anak di rumah... Tak de lah asyik main aje kan...  Cuma yang agak menyesakkan aku, bila nak akses laman web nih tambahan time-time akhir tahun nie, time-time result exam  baru keluar tu, memang ler agak grrr... Lambat giler dan kadang-kadang keluar lah macam-macam error... Kedengaran jugak rungutan para guru pasal masalah nie... So, aku rasa pihak yang berkenaan perlu memandang serius perkara nih, tindakan segera perlu diambil... Sistem nih bagus tapi perlu penambahbaikan...

Kengkawan yang dah ada anak bersekolah tu harus bookmark laman web Sistem SAPS Ibu Bapa... Sebagai ibu bapa yang prihatin adalah menjadi tanggungjawab kita mengambil tahu pendidikan anak-anak kita... Semoga bermanfaat buat semua...